dinsdag 1 januari 2013

Vuurwerkhelden
Trots ben ik hoor op onze dieren, wat waren ze stoer gister met het vuurwerk. Hond Levi heeft geen kick gegeven waar ze vorig jaar nog wild blaffend door de kamer vloog. Onze halve Noor Arwen heeft er nooit wat van gehad dus die sliep fijn verder maar voor Noor Dean was het de eerste keer. Maar ook hij was verre van bang, hij ging voor het raam staan kijken naar al die gekleurde knallen in de lucht. 

Onze Ronja had het even wat moeilijker. Nu is zij toch al ons angsthaasje. Zij is met haar broertjes en zusjes in een kartonnen doos aan een drukke weg gezet. Toen wij haar kregen had ze niesziekte en was behoorlijk verzwakt. Vertrouwen in de mensen had zij totaal niet, de enige die haar volledige vertrouwen heeft is hond Levi. Het vuurwerk geweld liet haar toch flink ineenduiken en met paniek ogen op zoek gaan naar een schuilplek. Toch vond ze de kattensnoepjes die wij gooide net even iets lekkerder. Met een minuut of 15 realiseerde zij zich blijkbaar dat ze er nog steeds veilig en wel was en zag je haar weer ontspannen. Het duurde toen niet lang of zij nam haar plekje op het aquarium weer in en ging weer slapen. 

Het ging dit jaar dus beter dan voorgaande jaren terwijl de knallen toch echt steeds harder worden!
Kanjers zijn het!

Ondanks dat onze kanjers het zo goed hebben gedaan dit jaar ben ik nog steeds voor een vuurwerkverbod laat dat duidelijk zijn. Naast al het dierenleed dat het veroorzaakt is het ook een enorme en naar mijn mening onaanvaardbare belasting voor het milieu. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Sample text

Sample Text

Sample Text