Social Icons

Pages

maandag 31 december 2012

Doet u mij maar een vuurwerkverbod




Vanmorgen vroeg op pad met de Zwitserse Witte, op de vlucht voor het naderende onheil. Het vuurwerk. We waren niet de enige want het hele bos was al gevuld met honden die met grote angstige ogen opkeken bij het horen van de knallen in de verte. Het zorgde wel voor een aparte saamhorigheid, iedereen informeerde bij iedereen over hoe zijn of haar hond het deed met het vuurwerk. 

Op zich mag ik  niet klagen, die witte van mij heeft er niet heel veel van. Ze wil wel eens flink gaan blaffen maar daar blijft het dan bij. Erger zijn de verhalen over honden die in paniek wegrennen of helemaal ineengedoken ergens terug gevonden worden onder tafel of in een kast.
Meestal is zo'n trauma dan toch wel ontstaan nadat er een persoon zo leuk is geweest om een rotje richting de desbetreffende hond gegooid te hebben. 

Dat is dus de reden dat ik, Buurvrouw Bettie echt een voorstander ben voor een vuurwerkverbod. En dan zal hier ook wederom opgaan dat de rotte appels het verpesten voor de mensen die wel verantwoord omgaan met vuurwerk. Ik zie alleen meer mensen en dan met name kinderen die er onverantwoordelijk mee omgaan dan andersom. Met rugzakjes om trekken ze door de straten, het vuurwerk in ondergrondse prullenbakken stoppend. Uit verveling lijken ze niet meer te weten wat ze met al dat vuurwerk moeten. En let wel, het zijn geen rotjes meer die onschuldig "poef" doen maar het is echt een "KABOEM". Ouders vinden het tegenwoordig allemaal goed lijkt wel, als zij maar geen last van ze hebben in huis. Wel weer vreemd dat ze dan gaan huilen als hun kind opeens een oog mist bij thuiskomst maar dat zal aan mij liggen. 

Nee, laat ze dat vuurwerk maar anders gaan regelen in het vervolg. Elke gemeente een goed georganiseerde vuurwerkshow zoiets. Scheelt een heleboel bange dieren en mensen/kinderen met brandwonden en missende ogen en vingers! 

Mocht jij nu ook vinden dat het wel klaar is met dat vuurwerk op deze manier, klik dan op de vuurwerk verbod button en teken de petitie. 




1 opmerking:

  1. In Sidney is al een verbod en zo een groot land,maar wat wordt hier van te voren al gezegd "is niet te handhaven"(?!)nou ja,... Heb ondervonden dat de knallen van vuurwerk dit jaar al veel en veel harder waren ...

    Het allerbeste voor 2013!

    BeantwoordenVerwijderen

 

Sample text

Sample Text

Sample Text